Helppo jauhelihamureke

400-500 g jauhelihaa
1 pussi Ranskalaista sipulikeittoa
1 kpl kananmuna
1½ dl kermaa/vettä/maitoa
3 rkl korppujauhoja
(valkopippuria tai muita mausteita maun mukaan)

Pinnalle: ketsupin ja sinapin sekoitusta

Täytteeksi: kaikki mitä mieleen juolahtaa käy, esim.

keitetyt kananmunat ja pekoni, sienet, sekavihannekset, tölkki ananas/persikka, aurajuusto ym.

Sekoita sipulikeitto, korppujauho, mausteet, muna ja neste keskenään.

Anna imeytyä hetken (jos käytät vettä, taikinasta tulee suolaisemman makuista, kuin kermalla tai maidolla).

Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Laita puolet taikinasta vuuan pohjalle ja lisää täyteaineet keskelle.

Peitä täytteet lopulla taikinalla ja muotoile esim.

ranskanleivän malliseksi.

Sivele pinta ketsupin ja sinapin sekoituksella (esim.

Felix ja Turunsinappi) kauttaaltaan.

Paista uunissa 175 asteessa n. 1-1½ h.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha175g291kcal33.3g0g17.5g0g
Sipulikeitto, Knorr, 56g jauhetta13g35kcal1g6.4g0.7g0.7g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 44g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen22g7.2kcal0.7g1.1g0g0g
Korppujauho 9g34kcal1g6.9g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana574g802kcal78g29g41.6g2.4g
Valittu annoskoko287g401kcal39g14.5g20.8g1.2g
Annoskoko puolitettuna144g201kcal19.5g7.3g10.4g0.6g
Arvot/100g100g140kcal13.6g5.1g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117519