Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)52g29kcal2.8g1.4g1.3g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g87g242kcal0.9g22.2g8.4g0.2g
Tomusokeri 1dl=60g5.2g21kcal0g5.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml17g3.7kcal1.4g0g0.1g0g
Kauradigestive (Semper), annos 8g70g328kcal2.8g47.4g13.9g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 17g93kcal0.1g0.1g10.5g0g
Vadelma 35g14kcal0.3g1.4g0.3g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana574g1483kcal16.6g161g69g3g
Valittu annoskoko287g742kcal8.3g80.5g34.5g1.5g
Annoskoko puolitettuna144g371kcal4.2g40.3g17.3g0.8g
Arvot/100g100g259kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=371104