Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 98g150kcal19g0g8.3g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl33g98kcal2.8g17.7g1.5g0.7g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl2.8g26kcal0g0g2.8g0g
Jäävuorisalaatti, rapea22g2.2kcal0.2g0.2g0g0.3g
Tomaatti 55g12kcal0.3g1.9g0.2g0.8g
Juustoraaste emmental punaleima33g128kcal9.5g0g9.8g0g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g22g9kcal0.3g2g0.1g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore11g2.7kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana574g863kcal64.4g46.6g45.4g4g
Valittu annoskoko287g432kcal32.2g23.3g22.7g2g
Annoskoko puolitettuna144g216kcal16.1g11.7g11.4g1g
Arvot/100g100g150kcal11.2g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760