Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 12g46kcal1.5g0g4.5g0g
Maissiöljy 7.1g63kcal0g0g7.1g0g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste1.7g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Lanttu 19g5.6kcal0.2g0.9g0.1g0.3g
Nauris 10g2.6kcal0.1g0.4g0g0.2g
Sipuli 4.8g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 2.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Maissitärkkelys 3.6g13kcal0g3.1g0g0g
Vesi8.7g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 131g241kcal24.9g0g15.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana575g750kcal54.2g10.2g54.8g1.2g
Valittu annoskoko288g375kcal27.1g5.1g27.4g0.6g
Annoskoko puolitettuna144g188kcal13.6g2.6g13.7g0.3g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750