Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g28g5.6kcal0.4g0.8g0.1g0g
Tomaatti 70g16kcal0.4g2.4g0.2g1g
Kurkku 37g4.1kcal0.2g0.5g0g0.3g
Sipuli 10g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 19g30kcal0.2g0.3g3g0.7g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g72g195kcal13g1.4g15.1g0g
Oregano, kuivattu 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Paprika keltainen 32g10kcal0.3g1.6g0.1g0.6g
Oliiviöljy 13g112kcal0g0g12.6g0g
Viinietikka 4.7g1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana576g757kcal29.4g15.6g62.2g6g
Valittu annoskoko288g379kcal14.7g7.8g31.1g3g
Annoskoko puolitettuna144g189kcal7.4g3.9g15.6g1.5g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.7g10.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512