Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g66g162kcal11.8g0g12.5g0g
Lanttu 88g25kcal0.9g4g0.3g1.6g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Porkkana 26g8.6kcal0.2g1.5g0.1g0.7g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 22g17kcal0.4g3.4g0g0.2g
Vesi66g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g6.1g7.4kcal0.2g0.4g0.6g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana577g449kcal27.4g20g27g5.8g
Valittu annoskoko289g224kcal13.7g10g13.5g2.9g
Annoskoko puolitettuna144g112kcal6.9g5g6.8g1.5g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059