Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Valkosipuli 2.6g2.8kcal0.2g0.4g0g0.1g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g8.7g28kcal0.9g6.6g0.2g1g
Linssi-punainen (raaka)12g38kcal3.1g6.2g0.1g1.1g
Juuriselleri 18g5.6kcal0.2g0.8g0g0.5g
Palsternakka 20g13kcal0.1g2.3g0.1g0.9g
Oliiviöljy 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g26g7.4kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Valkokaali keräkaali 66g18kcal0.8g2.7g0.1g1.4g
Lihaliemi laimennettu 18g3.3kcal0g0.5g0.1g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 1.7g5.1kcal0.2g0.3g0.4g0g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana577g303kcal12g45.4g7.6g12.2g
Valittu annoskoko289g151kcal6g22.7g3.8g6.1g
Annoskoko puolitettuna144g76kcal3g11.4g1.9g3.1g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.9g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251