Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g797g446kcal67.7g39.8g1.6g0g
Kananmuna kuoreton 175g250kcal21.9g0.5g18g0g
Sokeri 255g1035kcal0g254.6g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 159g484kcal13.9g88.2g3g22.1g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)112g413kcal15.6g61.3g8.9g12.3g
Leivinjauhe 13g22kcal0.7g4.8g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 287g984kcal29.2g200.7g3.4g10g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl16g143kcal0g0g15.9g0g
Mustikka metsä- 797g351kcal4g51g4.8g26.3g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g223g83kcal20.1g0g0g0g
Sokeri 48g194kcal0g47.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5760g8808kcal346.2g1497.2g111.2g141.6g
Valittu annoskoko2880g4404kcal173.1g748.6g55.6g70.8g
Annoskoko puolitettuna1440g2202kcal86.6g374.3g27.8g35.4g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=131518