Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g160g96kcal14.4g8.8g0.8g116.8g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g36g6.4kcal0.5g0.9g0.1g31.2g
Leivinjauhe 18g31kcal0.9g6.7g0g0.1g
Soijajauhot, Soyolk356g1422kcal138.7g56.9g71.1g42.7g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g356g2133kcal74.7g23.5g192g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g533g1920kcal149.3g10.1g138.7g0g
Porkkana, tuore466g130kcal2.8g26.1g0.9g11.6g
Kananmuna kuorineen punnittu 956g1201kcal105.2g2.5g86.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5760g13880kcal973g271g979.8g404.8g
Valittu annoskoko2880g6940kcal486.5g135.5g489.9g202.4g
Annoskoko puolitettuna1440g3470kcal243.3g67.8g245g101.2g
Arvot/100g100g241kcal16.9g4.7g17g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063