Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 1396g883kcal41.9g67g48.8g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta465g1675kcal60.5g325.6g9.8g16.3g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 140g398kcal21.6g0.3g34.9g0g
Hiiva 70g52kcal9.2g0.8g0.3g4.8g
Voi 233g1687kcal2.8g0.9g189.1g0g
Tattarijauhot, annos 100g582g2058kcal40.7g441.9g11.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5768g13505kcal353.4g1673g589g42.2g
Valittu annoskoko2884g6752kcal176.7g836.5g294.5g21.1g
Annoskoko puolitettuna1442g3376kcal88.4g418.3g147.3g10.6g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599