Kebabia kotona

Sekoita jauhelihan joukkoon noin 1 maustepussillinen (n.40 g) aromisuolaa ja 1,5 rkl mustapippurirouhetta.

Voit lirauttaa joukkoon ruokalusikallisen oliiviöljyä mutta se ei ole välttämätöntä.

Sekoita massa sauvasekoittimella tai yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla huolellisesti ja kyllin kauan, niin että massa muistuttaa pateeta.

Muotoile makkarapötkön kaltaiseksi pötkyläksi ja kääri erittäin tiukasti (kaksinkertaiseen) alumiinifolioon.

Pistele pakettiin hammastikulla muutama reikä.

Aseta pötkö uuniritilälle ja sen alle pelti, johon neste voi valua.

Paista pötköä noin 4 h 100 asteen lämmössä, jäähdytä ja viilennä jääkaapissa.

Pötkön voi myös pakastaa, jolloin siitä on helppo leikata ohuita lastuja.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 207 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2805g4656kcal532.9g0g280.5g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 94g65kcal1.2g10.6g1.2g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5796g9442kcal1068.2g21.2g563.4g7.2g
Valittu annoskoko2898g4721kcal534.1g10.6g281.7g3.6g
Annoskoko puolitettuna1449g2360kcal267.1g5.3g140.9g1.8g
Arvot/100g100g163kcal18.4g0.4g9.7g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=307580