Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Parmesan formaggio da pasta1.4g6.2kcal0.5g0g0.5g0g
Auringonkukansiemen 1.4g8.1kcal0.3g0.2g0.7g0.1g
Oliiviöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty12g17kcal0.6g3.4g0.1g0.4g
Broileri, rintafilee, nahaton 11g12kcal2.5g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana59g131kcal7.8g7.2g8g1g
Valittu annoskoko29g65kcal3.9g3.6g4g0.5g
Annoskoko puolitettuna15g33kcal2g1.8g2g0.3g
Arvot/100g100g223kcal13.3g12.3g13.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217