Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu6.8g8.5kcal0.7g0g0.6g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa3.7g11kcal0.8g0g0.8g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g3.7g22kcal0.9g0.2g2g0g
Leivinjauhe 0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g7.3g4.2kcal0.7g0.4g0g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)1.5g8.3kcal0.3g0.3g0.7g0g
Seesaminsiemen2.2g12kcal0.6g0.2g1.1g0.2g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 1.1g3.5kcal0.3g0.1g0.2g0.3g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti1.1g6.2kcal0.3g0.2g0.5g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.2g0.1kcal0g0g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl0.4g3.3kcal0g0g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 1.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana59g160kcal9.2g3g12.6g1.4g
Valittu annoskoko30g80kcal4.6g1.5g6.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna15g40kcal2.3g0.8g3.2g0.4g
Arvot/100g100g272kcal15.6g5.1g21.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202