Sitruunainen tonnikalavuoka

350 g pastaa (esim.

Barilla Penne Rigate)

2 prk tonnikalaa (öljyssä)

2 pss Blå Bandin sitruunakastikejauhetta

4 dl ruokakermaa

2 dl vettä
2 dl herne-maissi-paprika -seosta
2 kevätsipulia varsineen silputtuna

1 tl sitruunapippuria

ripaus suolaa
150 g juustoraastetta
tilliä tai basilikaa koristeluun

Keitä pasta melkein kypsäksi.

Valuta tonnikala ja sekoita uunivuossa pastan kanssa.

Sekoita sitruunakastikejauhe, ruokakerma, vesi, herne-maissi-paprika -seos, kevätsipulisilppu, sitruunapippuri ja suola kulhossa.

Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 376 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Barilla Plus pasta (Barilla), annos 100g6.8g23kcal1.1g4.3g0.2g0.4g
Tonnikala vedessä, rainbow5.5g5.5kcal1.1g0g0.1g0g
Sitruunakastikejauhe 1 pss (Blå band), annos 43g1.7g8.4kcal0.1g0.9g0.5g0g
Ruokakerma Valio 5%7.8g4.7kcal0.1g0.2g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.9g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 2.3g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1g0.3kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.3g2.3kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana59g94kcal5g11.6g3g1g
Valittu annoskoko29g47kcal2.5g5.8g1.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna15g24kcal1.3g2.9g0.8g0.3g
Arvot/100g100g160kcal8.5g19.7g5.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89850