Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai4g14kcal0.5g2.8g0.1g0.1g
Oivariini, 60 (100g)2.9g16kcal0g0g1.8g0g
Vesi1.2g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%4g12kcal1.4g0g0.7g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g4.7g3.3kcal0.5g0.1g0.1g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g3g4.8kcal1g0g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)2.6g5.7kcal0.3g0g0.5g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g4.7g5.6kcal0.2g0.2g0.5g0g
Persilja 1.2g0.3kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana59g123kcal7.8g6.4g7.6g0.4g
Valittu annoskoko30g62kcal3.9g3.2g3.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna15g31kcal2g1.6g1.9g0.1g
Arvot/100g100g209kcal13.2g10.8g12.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314891