Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 3.7g4.7kcal0.4g0g0.3g0g
Kaurahiutale 1.2g4.7kcal0.2g0.7g0.1g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 4.1g14kcal0.4g2.8g0g0.1g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g6.2g7.3kcal0.2g0.2g0.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 6.2g2.7kcal0g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana59g151kcal2.4g17.6g7g0.8g
Valittu annoskoko29g75kcal1.2g8.8g3.5g0.4g
Annoskoko puolitettuna15g38kcal0.6g4.4g1.8g0.2g
Arvot/100g100g257kcal4.1g30g11.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932