Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr6.9g8.4kcal1.4g0g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)3.4g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.3g1kcal0g0.1g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 1.6g8.5kcal0g0g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1g3.5kcal0.1g0.7g0g0g
Sinappi, mieto, meira 125g0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana59g46kcal3g2.4g2.8g0.2g
Valittu annoskoko29g23kcal1.5g1.2g1.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna15g12kcal0.8g0.6g0.7g0.1g
Arvot/100g100g79kcal5.1g4.1g4.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869