Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g9g4.2kcal0g0.9g0g0g
Siirappi, tumma3.9g13kcal0g2.9g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g2.8g8.6kcal0.3g1.7g0g0.5g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g5.3g15kcal0.5g3g0.1g1.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g6.8g21kcal1.1g3.7g0.2g0.9g
Vehnäjauho, sunnuntai1.3g4.6kcal0.2g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana59g132kcal4.2g26.2g0.6g5g
Valittu annoskoko30g66kcal2.1g13.1g0.3g2.5g
Annoskoko puolitettuna15g33kcal1.1g6.6g0.2g1.3g
Arvot/100g100g224kcal7.1g44.3g1g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446