Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 16g20kcal3.4g0g0.7g0g
Sipuli (kuorittu)3.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.4kcal0.2g1.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 7.8g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g0.8g0.7kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana59g54kcal7.4g2.6g1.6g0.4g
Valittu annoskoko30g27kcal3.7g1.3g0.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna15g14kcal1.9g0.7g0.4g0.1g
Arvot/100g100g91kcal12.5g4.4g2.7g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202