Aapon hernesoppa

-Pese herneet.

-Liota herneitä vuorokausi.

-Laita herneet kiehumaan ja kuori vaahto.

-Lisää suola, aromisuola, mustapippuri + 2tl meiramia
-Kiehuta hernekeittoa 2 tuntia miedolla lämmöllä.

-Paista palvikinkku ilman lisättyä rasvaa, siivilöi lopuksi ylimääräinen rasva.

-Paista porsaan suikaleet ilman lisättyä rasvaa.

-Lisää lihat keittoon.

-Pilko porkkanat ja lisää keittoon kun keitto on kiehunut reilun tunnin.

-Lisää sipuli ja sinappi keittoon.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 224 grammaa

Aapo69
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 3.9g12kcal0.7g1.9g0g0.4g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 0g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Palvikinkku, ylikypsä (Pirkka)0.9g2.8kcal0.1g0g0.3g0g
Maustamaton porsaan kevyt suikale (Atria), annos 100g1.8g1.6kcal0.3g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sinappi, mieto, meira 125g0.2g0.4kcal0g0g0g0g
Porkkana 2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana60g35kcal2.2g4.2g0.6g0.8g
Valittu annoskoko30g18kcal1.1g2.1g0.3g0.4g
Annoskoko puolitettuna15g9kcal0.6g1.1g0.2g0.2g
Arvot/100g100g59kcal3.7g7g1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138568