Rapukeitto

3-4 annosta

Valmistusaineet
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 punainen paprika
1-2 punaista chiliä
1 rasia (200 g) Valio Viola rapu tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora kevyt & paksu ruokakermaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kivennäisvettä
purjoa

Koristeluun
katkarapuja
purjoa tai kesäsipulia

Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.

Paloittele paprika.

Halkaise chili(t).

Poista siemenet.

Laita tuorejuusto, ruokakerma, paprika, chili, hunaja, suola ja mustapippuri kattilaan.

Soseuta kylmät ainekset sauvasekoittimella.

Kuumenna keitto.

Mausta sitruunamehulla.

Tarkista maku.

Jos kaipaat vielä lisää tulisuutta, lisää ripaus cayannepippuria.

Lisää kivennäisvesi, valutetut katkaravut ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo keittoon.

Kuumenna, älä enää keitä.

Koristele katkaravuilla, purjolla tai kesäsipulilla.

Tarjoa patongin kanssa.

VINKKI

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti.

Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi.

Chilin voit halutessasi jättää myös kokonaan pois.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkaravut4.7g4.7kcal1.1g0g0g0g
Rapu tuorejuusto viola (Valio), annos 25g5.2g14kcal0.3g0.2g1.3g0g
Kevyt ja paksu 4%, ruokakerma (Flora)6.5g3.6kcal1.2g0.3g0.3g0g
Sitruunamehu (Limmi)0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L2.6g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen7.3g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Chili paprika punainen0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 2.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Juokseva hunaja 250g0.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana60g50kcal5.4g2.2g3.2g0.2g
Valittu annoskoko30g25kcal2.7g1.1g1.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna15g13kcal1.4g0.6g0.8g0.1g
Arvot/100g100g85kcal9.1g3.7g5.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408809