Valkosipuliperunat (kokonaan itse tehty)

Viipaloi perunat ja pilko sipulit.

Laita ne vuokaan kerroksittain ja ripottele kerrosten väliin suolaa, valkopippuria ja valkosipulijauhetta.

Kaada päälle 5dl kermaa ja paista 225* n. 45 min.
Lisää loppu kerma ja jatka paistamista vajaa tunti alentaen lämpö 200 asteeseen.

Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 17g13kcal0.3g2.6g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)3.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g9g32kcal0.2g0.3g3.3g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suolapähkinä, taffel0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana60g92kcal1.2g6.2g6.6g0.6g
Valittu annoskoko30g46kcal0.6g3.1g3.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna15g23kcal0.3g1.6g1.7g0.2g
Arvot/100g100g154kcal2g10.3g11g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=451482