Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali167g35kcal2g5.7g0.3g3.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.5kcal0.1g0.7g0g0.3g
Puuroriisi8g28kcal0.5g6.1g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)29g7.9kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 67g152kcal12.7g0g11.3g0g
Siirappi 6.7g20kcal0g4.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana580g493kcal31.4g37.6g23.6g9g
Valittu annoskoko290g247kcal15.7g18.8g11.8g4.5g
Annoskoko puolitettuna145g123kcal7.9g9.4g5.9g2.3g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318