Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 38g266kcal0.3g0.2g30g0g
Sokeri 53g216kcal0g53.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu68g86kcal7.5g0.2g6.1g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g100g350kcal3.5g81g1g3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 25g31kcal1g1.1g2.5g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 3g11kcal0.6g0.3g0.7g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana583g1948kcal26g278.6g80.6g7.8g
Valittu annoskoko292g974kcal13g139.3g40.3g3.9g
Annoskoko puolitettuna146g487kcal6.5g69.7g20.2g2g
Arvot/100g100g334kcal4.5g47.8g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=420822