Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton4.2g0.9kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)42g69kcal1.3g1.7g6.3g0g
Valkoviini kuiva 21g14kcal0.1g0.1g0g0g
Valkosipuli 2.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g125g45kcal1.1g9.2g0.4g4.4g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g4.2g38kcal0g0g4.2g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Broileri rintafile,maustamaton94g97kcal21.7g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana584g532kcal48.8g23g23.6g9g
Valittu annoskoko292g266kcal24.4g11.5g11.8g4.5g
Annoskoko puolitettuna146g133kcal12.2g5.8g5.9g2.3g
Arvot/100g100g91kcal8.4g3.9g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012