Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g13g42kcal3g7g0.2g0g
Mung-papu, gogreen13g46kcal3.2g8.2g0.1g2.1g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g13g42kcal3g6.8g0.2g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g38g46kcal1.1g9.8g0.3g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g38g20kcal2.1g2g0.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Paprika, punainen56g15kcal0.5g2.6g0.2g1.1g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g3.8g0.8kcal0g0.2g0g0g
Ruokosokeri1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Oliiviöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g8.4g2.1kcal0g0.7g0g0g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu1.5g1.2kcal0g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana584g569kcal27g83.4g14.2g7.8g
Valittu annoskoko292g285kcal13.5g41.7g7.1g3.9g
Annoskoko puolitettuna146g142kcal6.8g20.9g3.6g2g
Arvot/100g100g98kcal4.6g14.3g2.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060