Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)560g1960kcal78.4g313.6g38.6g61.6g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g120g328kcal12g62.4g2.8g16.3g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 96g42kcal5.7g1.2g0.7g3.9g
Vehnäjauho, sunnuntai520g1820kcal62.4g369.2g10.9g15.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5824g8299kcal317g1492.8g106g194.8g
Valittu annoskoko2912g4149kcal158.5g746.4g53g97.4g
Annoskoko puolitettuna1456g2075kcal79.3g373.2g26.5g48.7g
Arvot/100g100g143kcal5.4g25.6g1.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304