Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1333g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 73g22kcal0.9g3.5g0.1g1.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g240g67kcal1.4g14.3g0.5g6g
Peruna, vanha, kuorittu 267g203kcal5g41.3g0.5g2.7g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g133g36kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Lohifilee 533g1041kcal99.6g0g72g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 267g880kcal5.3g8g93.3g0g
Kalaliemikuutio 29g89kcal2.9g10g4.1g0.3g
Voi 37g271kcal0.4g0.1g30.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5824g5219kcal234.4g167.2g402.2g25g
Valittu annoskoko2912g2610kcal117.2g83.6g201.1g12.5g
Annoskoko puolitettuna1456g1305kcal58.6g41.8g100.6g6.3g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811