Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 244g306kcal26.8g0.6g22g0g
Sokeri 237g960kcal0g236.3g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g70g216kcal12.5g28.5g5.6g12.5g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl362g1338kcal43.4g267.7g7.6g12.7g
Leivinjauhe 21g37kcal1.1g7.9g0g0.1g
Neljänviljanhiutale 84g275kcal8.4g48.4g2.9g9.6g
Fariinisokeri97g395kcal0g97.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g8.3g30kcal0.3g6.6g0.3g0g
Rypsiöljy 125g1107kcal0g0g125.2g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 278g127kcal8.3g13.4g4.2g0g
Raparperi 1391g469kcal9.6g76.5g1.4g19.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5832g10520kcal220.8g1566.4g338.4g108.8g
Valittu annoskoko2916g5260kcal110.4g783.2g169.2g54.4g
Annoskoko puolitettuna1458g2630kcal55.2g391.6g84.6g27.2g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112733