Mexicolainen siika cheviche (Kevennys)

300g Siikaa filettä, mahdollisimman tuoretta
1kpl Vihreä chili
1kpl Punainen chili
200g Luumutomaattia
30g Punasipulia
50g Ruohosipulia
10g Limen kuorta
20g Limen mehua
5g Suolaa
1g Mustapippuria
5g Korianteria, tuoretta

Puhdista siikafileet ruodoista ja fileoi nahattomaksi.

Leikkaa fileet ohueksi suikaleeksi, tulitikku on hyvä koko esimerkki.

Laita nyt filesuikaleet astiaan ja puristan yhden limen mehu joukkoon.

Sekoita hyvin ja laita kylmään n. 20minuutiksi.

Nyt puhdista chileistä siemenet ja kuutioi pieneksi.

Leikkaa punasipuli pieneksi silpuksi, luumutomaatit viipaleiksi ja ruohosipuli silpuksi.

Yhdistä sipulit, tomaatit, kala, limen kuori ja korianteri.

Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Anna makujen tasaantua 30min.

Tarjoile hyvän ruis-chiabatan kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 167 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Siika 132g132kcal22.6g0g4.5g0g
Chili paprika punainen20g7.9kcal0.4g1.8g0g0g
Luumutomaatti pirkka, 83g88g18kcal0.5g3.3g0.3g5.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g13g3.6kcal0.2g0.6g0g0.2g
Ruohosipuli, tuore22g5.9kcal0.3g0.8g0.1g0.2g
Lime, kuorittu, annos 50g13g4.7kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Korianteri, tuore, annos 20g2.2g0.4kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana584g347kcal48.2g14.2g10g12.6g
Valittu annoskoko292g173kcal24.1g7.1g5g6.3g
Annoskoko puolitettuna146g87kcal12.1g3.6g2.5g3.2g
Arvot/100g100g59kcal8.2g2.4g1.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=297521