Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 7.6g67kcal0g0g7.6g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Tomaatti, tuore28g5.7kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 38g119kcal9.1g17.1g0.7g3.3g
Vesi187g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g2.8g11kcal0.1g0.6g1g0g
Korianteri, tuore, annos 20g3.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana585g426kcal20g41g18.8g8.6g
Valittu annoskoko293g213kcal10g20.5g9.4g4.3g
Annoskoko puolitettuna146g107kcal5g10.3g4.7g2.2g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962