Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste5.6g0kcal0g0g0g0g
Voi 85g614kcal1g0.3g68.8g0g
Manteli 42g261kcal10.2g2.8g22.9g3g
Vehnälese 3.4g7.7kcal0.5g0.5g0.2g1.3g
Psylliumkuitu, annos 6g2.8g1.4kcal0g0g0g2.3g
Kaakaojauhe sokeroitu 3.4g14kcal0.2g2.6g0.3g0g
Kahvijuoma, keskiarvo 8.5g0.3kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 85g280kcal1.7g2.5g29.6g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.7g2.8kcal0g0.7g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g28g146kcal2.8g6.4g12.1g0g
Raparperi 28g10kcal0.2g1.6g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana585g2672kcal33.2g34.8g267.8g14g
Valittu annoskoko293g1336kcal16.6g17.4g133.9g7g
Annoskoko puolitettuna146g668kcal8.3g8.7g67g3.5g
Arvot/100g100g457kcal5.7g5.9g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905