Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Sokeri 48g194kcal0g47.6g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 66g12kcal0.4g1.6g0.3g0.5g
Rypsiöljy 34g298kcal0g0g33.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 73g250kcal7.4g51.1g0.9g2.6g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Ruokasooda 1.9g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl24g156kcal3.4g0.8g15.3g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.1g4.1kcal0g0.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Rusina 11g33kcal0.3g6.7g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana585g1998kcal31g222g107g8.4g
Valittu annoskoko293g999kcal15.5g111g53.5g4.2g
Annoskoko puolitettuna146g500kcal7.8g55.5g26.8g2.1g
Arvot/100g100g342kcal5.3g37.9g18.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431980