Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen45g15kcal1.5g2.2g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g27g95kcal0.5g24.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2g6.3kcal0.2g1.2g0.1g0.6g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g27g84kcal4.6g14.6g0.8g3.5g
Vehnäjauho, sunnuntai35g123kcal4.2g25g0.7g1.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g54g168kcal9.2g29.3g1.6g7g
Voi, normaalisuolainen (Valio)14g98kcal0.1g0.1g10.8g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g45g27kcal4.5g1.9g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen18g6kcal0.6g0.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu12g16kcal1.4g0g1.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl9g52kcal1.9g0.5g4.6g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana585g1387kcal57.4g201.4g39.6g26.4g
Valittu annoskoko292g694kcal28.7g100.7g19.8g13.2g
Annoskoko puolitettuna146g347kcal14.4g50.4g9.9g6.6g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.4g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=460183