Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 80g60kcal10.5g0.9g0.3g5.5g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma24g77kcal0g17.8g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)640g2048kcal88.3g371.2g20.5g80g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g1280g4480kcal162.6g889.6g25.6g42.2g
Voi, 1 tl, 5 g80g584kcal0.8g0.8g64g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5840g14497kcal524.4g2560.6g220.8g255.4g
Valittu annoskoko2920g7248kcal262.2g1280.3g110.4g127.7g
Annoskoko puolitettuna1460g3624kcal131.1g640.2g55.2g63.9g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577