Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot184g534kcal25.8g1.8g47.8g0g
Sipuli (kuorittu)350g95kcal4.6g16.8g0.7g6g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g175g53kcal1.8g7g0.5g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa1051g1472kcal290.1g0g26.3g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 263g1025kcal5.6g5.8g110.4g0g
Crowmoor siideri876g350kcal0g34.2g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)26g189kcal0g0g21g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5852g7434kcal655.8g131.2g413.4g12g
Valittu annoskoko2926g3717kcal327.9g65.6g206.7g6g
Annoskoko puolitettuna1463g1859kcal164g32.8g103.4g3g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542