Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)84g23kcal1.1g4g0.2g1.4g
Purjosipuli 84g19kcal1.5g2g0.2g1.8g
Peruna, keskikokoinen 60g600g360kcal9g78g0.6g5.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g156g44kcal0.9g9.3g0.3g3.9g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 34g238kcal0.1g0g26.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g82kcal2.4g16.8g0.3g0.8g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 26g81kcal2.6g9g3.7g0.3g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)480g576kcal96g0g16.8g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)240g204kcal2.4g8.4g16.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5856g3253kcal232g255g131.6g27.2g
Valittu annoskoko2928g1627kcal116g127.5g65.8g13.6g
Annoskoko puolitettuna1464g813kcal58g63.8g32.9g6.8g
Arvot/100g100g56kcal4g4.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904