Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 9g2.7kcal0.1g0.4g0g0.2g
Palsternakka 3.1g2kcal0g0.4g0g0.1g
Nauris 13g3.4kcal0.1g0.5g0g0.2g
Lohifilee 75g147kcal14g0g10.1g0g
Tilli, tuore 2.5g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g1.9g4.1kcal0.3g0.3g0.2g0g
Sipulikuutiot Apetit13g3.3kcal0.2g0.6g0g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g13g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 38g124kcal0.8g1.1g13.1g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana588g578kcal31.6g7.4g46.8g1.2g
Valittu annoskoko294g289kcal15.8g3.7g23.4g0.6g
Annoskoko puolitettuna147g145kcal7.9g1.9g11.7g0.3g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104981