Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 5.8g52kcal0g0g5.8g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha83g138kcal15.8g0g8.3g0g
Sipuli 21g6.3kcal0.3g1g0g0.4g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Paprikajauhe 0.4g1.3kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Täysjyväriisi 35g118kcal2.1g25.2g0.2g2.6g
Lihaliemijauhe/tiiviste 2.1g6.1kcal0.2g0.3g0.4g0g
Vesi104g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 42g43kcal1.4g7.5g0.4g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana587g732kcal39.8g68.6g30.4g9g
Valittu annoskoko294g366kcal19.9g34.3g15.2g4.5g
Annoskoko puolitettuna147g183kcal10g17.2g7.6g2.3g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316