Omppupiirakka a la Henna

Vatkaa pehmeä margariini (tai vaihtoehtoisesti voi) sekä sokeri vaaleaksi joko puuhaarukalla tai sähkövatkaimella.

Lisää munat yksitellen.

Seos saattaa "juoksettua" (eli muuttua rakeiseksi), mutta se tasoittuu kun kuivia aineita lisätään joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leseet ja leivinjauhe keskenään ja lisää parissa erässä voi-muna-sokeriseokseen.

Taputtele voidellun vuoan pohjalle.

Pilko omenat makusi mukaan joko kuutioiksi tai viipaleiksi.

Omenia ei tarvitse kuoria, vain kodat poistetaan.

Asettele omenat taikinan päälle.

Omenia käytetään oman maun mukaan, antamani määrä on viitteellinen.

Ripottele päälle hieman kanelia ja sokeria, oman maun mukaan.

Sulata 50g voita/margariinia, lisää desin verran sokeria ja desin verran kaurahiutaleita joukkoon.

Ripottele tämä seos omenoiden päälle.

Paistetaan n. 200°c:ssa n.40min, kunnes pinta nätisti ruskettunut.

(pohjan ainekset: 150g rasvaa, 2dl sokeria, 2munaa, vajaa desi leseitä (kaurahiutaleita voi käyttää tilalla, myös mitkä tahansa muut leseet käyvät), n. 3dl vehnäjauhoja (lisää ensin 3dl, jos taikina jää löysäksi, laita vähän enemmän, ei kuitenkaan yli 4dl) ja 1tl leivinjauhetta)

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen33g237kcal0g0g26.3g0g
Sokeri 35g143kcal0g35.1g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%3.3g8.2kcal0.5g0.4g0.2g1.6g
Vehnäjauho puolikarkea 51g173kcal5.1g35.3g0.6g1.8g
Leivinjauhe 1.1g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g110g37kcal0.2g7.8g0.3g2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.1g4kcal0g0.9g0g0g
Sokeri 3.3g13kcal0g3.3g0g0g
Kaurahiutale 11g41kcal1.6g6.3g0.8g1.1g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen11g79kcal0g0g8.8g0g
Sokeri 11g45kcal0g11g0g0g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana588g1633kcal21g201.2g79g13g
Valittu annoskoko294g816kcal10.5g100.6g39.5g6.5g
Annoskoko puolitettuna147g408kcal5.3g50.3g19.8g3.3g
Arvot/100g100g278kcal3.6g34.2g13.4g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=193578