Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 45g7.2kcal0.9g0.1g0.1g0.7g
Parsakaali brokkoli 135g47kcal6.2g2.6g0.4g3.4g
Kookoskerma, kara45g113kcal2.1g0.6g11.3g0g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Kalaliemi (kake) (Maggi)9g23kcal0.5g3.8g0.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10g91kcal0g0g10.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.7g2.8kcal0.2g0.4g0g0.1g
Chili paprika punainen6.8g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Soijakastike 8.1g4.9kcal0.4g0.8g0g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 3.6g14kcal0.2g3g0.1g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu6.8g5.4kcal0.1g1.2g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana589g633kcal22g28.4g45.2g9.6g
Valittu annoskoko295g317kcal11g14.2g22.6g4.8g
Annoskoko puolitettuna147g158kcal5.5g7.1g11.3g2.4g
Arvot/100g100g107kcal3.7g4.8g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276553