Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g100g34kcal0.2g7.1g0.3g1.8g
Voi (perinteinen meijerivoi)29g205kcal0g0g22.8g0g
Sokeri38g152kcal0g37.4g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g43g155kcal5.6g30.2g0.9g1.6g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.4g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl38g127kcal0.7g1.1g13.1g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g47g30kcal5.2g2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana589g1412kcal23.4g156.4g74.4g6.8g
Valittu annoskoko295g706kcal11.7g78.2g37.2g3.4g
Annoskoko puolitettuna147g353kcal5.9g39.1g18.6g1.7g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84574