Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl125g725kcal26.5g6.6g63.3g14.5g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g251g1505kcal52.7g16.6g135.5g0g
Hermesetas, annos 5g50g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g1003g432kcal98.3g4g1g0g
Voi 753g5459kcal9g3g611.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 251g828kcal5g7.5g87.8g0g
Kahvi mustana 100ml502g16kcal1.5g1.5g0.5g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5880g17929kcal386g78.4g1799.8g29g
Valittu annoskoko2940g8965kcal193g39.2g899.9g14.5g
Annoskoko puolitettuna1470g4482kcal96.5g19.6g450g7.3g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376