Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 699g329kcal12.7g50.1g6.4g8.8g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 28g84kcal0g20.7g0g0g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g15g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 19g167kcal0g0g18.9g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g280g867kcal33.6g201.4g7.6g33.6g
Pellavansiemenet, Pellavainen140g643kcal27.7g1.4g58.6g42.8g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g420g1511kcal54.5g289.5g12.6g42g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g979g3427kcal132.2g642.3g28.4g53.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5880g14056kcal521.4g2410.8g265g362g
Valittu annoskoko2940g7028kcal260.7g1205.4g132.5g181g
Annoskoko puolitettuna1470g3514kcal130.4g602.7g66.3g90.5g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273544