Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 500g144kcal5g23g1.5g9g
Porkkana 400g131kcal2.5g22.3g0.8g10.2g
Peruna, vanha, kuorittu 801g610kcal15.1g124.1g1.6g8g
Vesi, vesijohtovesi 1001g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt200g92kcal6.4g9.6g3g0g
Voi 28g203kcal0.3g0.1g22.8g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5888g2392kcal58.6g366.2g59.4g54.4g
Valittu annoskoko2944g1196kcal29.3g183.1g29.7g27.2g
Annoskoko puolitettuna1472g598kcal14.7g91.6g14.9g13.6g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644