Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 31g226kcal0.4g0.1g25.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 37g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Kaurahiutale 13g47kcal1.8g7.1g0.9g1.2g
Vehnäjauho puolikarkea 41g139kcal4.1g28.4g0.5g1.4g
Sokeri 45g183kcal0g45g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g62g73kcal1.7g2.5g6.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Mustikka metsä- 62g27kcal0.3g4g0.4g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana590g1508kcal25g180.4g73.4g9.4g
Valittu annoskoko295g754kcal12.5g90.2g36.7g4.7g
Annoskoko puolitettuna148g377kcal6.3g45.1g18.4g2.4g
Arvot/100g100g256kcal4.2g30.6g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932