Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha117g194kcal22.2g0g11.7g0g
Sipuli (kuorittu)58g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Rypsiöljy 3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g41g25kcal0.6g5.3g0g0.4g
Kananmuna kuoreton 16g23kcal2g0g1.6g0g
Jauhelihamauste, annos 15g1.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 29g51kcal2.2g0.7g4.4g0g
Ketsuppi, Heinz8.8g9kcal0.1g2.1g0g0.1g
Sinappi 8.8g12kcal0.4g1.2g0.5g0.1g
Korppujauho 7.3g27kcal0.8g5.5g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana592g787kcal58.8g36.2g44.6g4.4g
Valittu annoskoko296g394kcal29.4g18.1g22.3g2.2g
Annoskoko puolitettuna148g197kcal14.7g9.1g11.2g1.1g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.1g7.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727