Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow56g56kcal12.9g0g0.5g0g
Herkkusieni 48g7.6kcal1g0.1g0.2g0.7g
Sipuli 42g13kcal0.5g2g0.1g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.4g3.5kcal0.3g0.5g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 2.8g10kcal0.3g2g0g0.1g
Vesi84g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g1.4g3.1kcal0.2g0.2g0.1g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%28g53kcal2.8g1.4g3.9g0g
Tilli, tuore 28g8.4kcal1g0.3g0.2g0.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana592g336kcal38g13.2g12.8g4.6g
Valittu annoskoko296g168kcal19g6.6g6.4g2.3g
Annoskoko puolitettuna148g84kcal9.5g3.3g3.2g1.2g
Arvot/100g100g57kcal6.4g2.2g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343