Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 797g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g259g73kcal1.6g15.4g0.5g6.5g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g797g2472kcal19.9g598g4g59.8g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g797g2711kcal19.9g661.8g4g15.9g
Kuivahiiva, annos 11g22g79kcal9.9g8.8g1.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl50g449kcal0g0g49.8g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl80g271kcal11.2g44.6g5.3g8.8g
Pellavansiemenrouhe,Risetti130g648kcal32.3g43.1g37.3g36.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5904g13403kcal189.6g2743.4g204.4g255.6g
Valittu annoskoko2952g6701kcal94.8g1371.7g102.2g127.8g
Annoskoko puolitettuna1476g3351kcal47.4g685.9g51.1g63.9g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140049