Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g1152g3733kcal182g777.6g33.6g115.2g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g576g2074kcal82.9g339.3g40.3g54.1g
Ohrasuurimo 576g1857kcal47.5g363.7g11.5g43.8g
Oivariini, 60 (100g)72g396kcal0.7g0.7g43.2g0g
Tattarisuurimo / -jauho 576g1859kcal68.4g348.2g11.5g33.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5904g19834kcal763g3659g280.2g493g
Valittu annoskoko2952g9917kcal381.5g1829.5g140.1g246.5g
Annoskoko puolitettuna1476g4959kcal190.8g914.8g70.1g123.3g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.7g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810